Utvecklingen på Täby Discgolfbana

För den som missade UDiscs rapport från i höstas där utvecklingen på discgolfbanorna runt om i världen summerades så har vi nu lite färska siffror för i år och för vår egen bana.

Enligt UDiscs undersökning från förra hösten så registreras ungefär var femte spelade runda på UDisc, men det varierar naturligtvis ganska mycket från bana till bana. Några exakta siffor på hur många spelade rundor det blir på ett år blir naturligtvis svårt att få fram utan att man står och räknar alla spelare, men grafen ovan ger en tydlig indikation på hur mycket mer det spelas nu än för ett par år sedan. Sommarmånaderna är så klart högsäsong för discgolf, men förra vintern var det betydligt fler ute än tidigare år. Även antalet utövare växer stadigt:
Även här kan man nog räkna med ett mörkertal som bör vara minst en faktor 5 (det känns rimligt att spelare som spelar många rundor är mer intresserade av att bokföra sina rundor än sällanspelare). Tittar man på hela stockholmsregionen står sig Täby Discgolfbana ganska väl. Vår bana (mörkblå nedan) är tillsammans med Kaknäs (ljusgul) de mest spelade 9-hålsbanorna i området:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *