Täby discgolfbana

Banan är en 9-hålsbana med mycket träd som byggdes 2016. Alla hål är par 3. Täby kommun har byggt och sköter om banan. Banan är gratis att spela på och är öppen för alla som vill.

Det finns en facebookgrupp som är till för alla som spelar på banan, oavsett om man är medlem i Täby discgolfklubb eller inte. Där kan man leta spelsällskap, efterlysa borttappade discar eller bara berätta om sin senaste runda.

Baninfo på UDisc, DiscGolfPark, discgolfbanor.se, pdga, Metrix

Historik

Våren 2014 skickades ett medborgarförslag in om att bygga en discgolfbana i Täby. Våren 2015 startade arbetet med att planera, designa och bygga banan. De första förslagen på placering var bland annat Libbyängen och Enhagsparken, men ytorna var aldeles för små och utnyttjades redan för annan rekreation. Valet föll till slut på skogen i Erikslund, vid Brinkskolan. Uppdraget att designa banan gick till Tommy BessnerDiscGolfPark och banan kunde invigas den 26 april 2016. Ursprungligen hade banan grus-tees, men de byttes mot grästees efter några år då underlaget blev ojämnt och slitet.

Sommaren 2018 startades en facebookgrupp för de som använde banan.

Våren/sommaren 2020 startades ”Täby Sällskapsdisc”, först som ett återkommande facebook-event i gruppen, sedan även som ett UDisc League-event.

I februari 2021 startades den idéella föreningen Täby Discgolfklubb.

Banan i media:

Nu får framtidshoppet en bana på hemmaplan – Täby bygger discgolfbana, mitti.se, oktober 2015